воскресенье, 21 октября 2018 г.

Участь "Джерела" у Міжнародній конференції у Києві з питань діагностики та корекції дітей з РДУГ


На сьогодні проблема гіперактивності дітей залишається досить актуальною, бо з кожним роком таких дітей стає все більше. Кожна сім’я, яка виховує таку дитину,  потребує професійного супроводу та підтримки, щоб виховання дитини здійснювалось у вірному напрямку.
    Науковці та практики, розуміючи цю проблему, удосконалюють свої методи та підходи та здобувають значних успіхів в абілітаційній роботі з даною категорією дітей.
 Задля передачі власних знань та досвіду у м. Києві  відбулась Міжнародна конференція на тему  «Діагностика та корекція гіперактивності з дефіцитом уваги: психолого-педагогічний аспект». Конференція була організована Центром абілітації та корекції «Сонячна сова»,  спеціалісти якого вже не перший рік успішно займаються ранньою діагностикою та комплексною корекцією порушень розвитку у дітей. Учать у цьому заході приймала практичний психолог «Джерела»  Драєвська С.А.
Спікерами на конференцію були запрошені гості з Ізраїлю та українські  науковці і ведучі спеціалісти з даної області/ психіатри, клінічні психологи, нейропсихологи, психотерапевти та реабілітологи/, які мають значний досвід корекційної роботи з дітьми з гіперактивністю і дефіцитом уваги.  
 Система доповідей освітлила комплексний підхід до супроводу дітей з РДУГ та їх батьків. Були розглянуті медичні та психологічні складові абілітації дітей на кожному віковому етапі з урахуванням видів особливостей гіперактивного розладу.
Програма конференції включала у себе питання з різних аспектів супроводу гіперактивних дітей та розподілялась на наступні секції:
        секції діагностики:
- медичні аспекти гіперактивності, дефіциту уваги (запрошені психіатр, невролог);
- нейропсихологія гіперактивності;
- діагностика РДУГ – інструментарій;
- комп’ютерна діагностика гіперактивності МОНО (Ізраїль).
        секції корекції:
- поведінкова корекція гіперактивності;
- фізична реабілітація при РДУГ;
- корекція уваги і самоконтролю БЗЗ (біологічний зворотний зв’язок);
- майстер-класи спеціалістів, працюючих з дітьми з гіперактивністю і дефіцитом уваги.
Хочеться висловити велику подяку ведучим  конференції, бо впровадження новітніх технологій та сучасних підходів надають більше можливостей дітям з РДУГ та їх сім’ям відчувати себе керівником власного життя та встановлювати нові горизонти  у майбутньому.

    
    



Комментариев нет:

Отправить комментарий