вторник, 5 марта 2019 г.

«Сонячні діти» «Джерела» розширюють свої кордони


   

 Соціалізація та інтеграція в суспільство дітей із синдромом Дауна – першочергове завдання педагогів, які працюють з даною категорією учнів в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело». Наші «сонячні» учні активно готуються до вступу в самостійне майбутнє. З цією метою вони  вже взяли участь у низці заходів, які повинні допомогти їм підготуватися до дорослого життя. 
     В останній день зими, 28 лютого, учні 6-Б класу дітей із синдромом Дауна відвідали Запорізьку обласну наукову бібліотеку. Вихованців «Джерела»  зустрічали працівники закладу з метою ознайомлення дітей з цікавими та особливими куточками «будинку книжок». Для дітей ця екскурсія стала справжнім відкриттям: навколо світ різноманітних та яскравих книжок, до яких тут відносяться з любов’ю та відданістю.
       Працівники бібліотеки дуже швидко підлаштувались під особливості сприйняття «сонячних дітей» і провели доступну для них екскурсію. Учні із синдромом Дауна значно відрізняються можливістю відчувати емоційний стан інших людей, тому завдяки щирій відданості працівників бібліотеки до своєї роботи вихованці швидко змогли перейняти атмосферу цінності і любові дорослих до кожної книжки, і не тільки… Адже свою подорож діти почали з живого куточка, де вони з радістю розглядали маленького хом’ячка, кумедного бурундучка, спритних жабенят і неквапливих равликів. Для дітей таке спілкування -  найкращій подарунок!
      Працівники обласної бібліотеки у кожному залі створили справжні куточки мистецтва! Дітей зустріла величезна корова із пап’є-маше, довжелезна різнокольорова змія, чудо-дерева та сакральні вироби з острова Хортиця, ретро-зал з цікавими та чарівними книжками.
      Діти відвідали різні зали бібліотеки, в яких зберігаються цікаві книги, деякі з примірників вміють «говорити», а інші продемонстрували здивованим  малюкам паперові макети замків, пам’ятників, історичних місць. Учні мали змогу побачити найменшу книжечку та її велетенську родичку.
       Маленькі екскурсанти дізналися багато нового в цей день. Вони були щиро вдячні працівникам Запорізької обласної наукової бібліотеки за чудову пізнавальну екскурсію та сердечне відношення до них, а також за чудові подарунки: маленькі книжечки, які отримала кожна дитина, адже всім відомо, що книга – найкращий подарунок. Маємо надію, що цей візит вніс свій вклад в підготовку «сонячних» учнів до інтеграції в суспільство.


Комментариев нет:

Отправить комментарий