понедельник, 23 апреля 2018 г.

Підвищення компетентності педагогів "Джерела" на інтерактивному семінарі "Нейропсихологічна діагностика та корекція"

       Що приносить корекційному педагогу максимальне задоволення  та радість від роботи – розуміння, що твоя праця, як ліхтар любові та підтримки, допомагає дитині подолати власні труднощі та відчути себе спроможним керувати своїм життям у цьому дивовижному та непередбачуваному світі. Але щоб світло педагога було «тим самим» орієнтиром, потрібно бути справжнім фахівцем свого ремесла.
     Натхненні цим наміром, 20-21 квітня педагоги "Джерела", практичний психолог Драєвська С.А. та вчитель-логопед Авєдова С.А., відвідали чарівне місто Луцьк та стали учасниками інтерактивного семінару «Нейропсихологічна діагностика та корекція», який проводила  Оксана Ільїна, медичний психолог, ст. викладач Національного університету ім. М.П.Драгоманова, нейропсихолог медичної клініки "Меділекс", м. Київ, учениця та послідовниця професорки А.В. Семенович (Москва)
      Нейропсихологічний підхід в корекційній педагогіці, у першу чергу, спрямований на дітей з особливостями психічного розвитку. Такий напрямок у подоланні проблем розвитку малюків забезпечує не тільки глибинне розуміння  походження труднощів навчання, а і надає можливість побудувати спеціалістам  корекційний шлях у дійсно вірному та ефективному напрямку.
    Простими словами про складні питання Оксана Ільїна збагачувала професіоналізм педагогів, які з задоволенням та легкістю поринули у простір питань:
  - проблем мозкової організації психічних процесів дитини в нормі та патології;
-        функціональної асиметрії мозку і міжпівкульної взаємодії;
- проблем ліворукості, розладів читання та розладів письма;
- нейропсихологічної  діагностики, прогнозування, профілактики, корекції і абілітації  процесів розвитку.
       Але ж грунтовне збагачення знаннями можливе тільки разом з практикою; під час тренінгу «Cистемний нейрокорекційний підхід у ДКРЦ «Розмовляйко» з педагогами на високопрофесійному рівні поділилися своїми напрацюваннями фахівці ДКРЦ «Розмовляйко»: реабілітологи, практичний психолог, музичний керівник-логоритміст, вчитель-логопед, психолог-арт-терапевт. Керівник цього згуртованого молодого колективу  - Людмила Вознюк, дитячий психолог, логопед, олігофренопедагог вищої категорії.
    Спеціалісти закладу майстерно та вражаюче провели свої майстер-класи, надаючи кожному учаснику відчути необхідність та логічну послідовність кожного корекційного етапу мультидисциплінарної  роботи спеціалістів.             
    Ефективність роботи цього центру – це радість дітей, які долають свої проблеми, та пошана і гордість батьків своїм центром, який став для них близьким колом однодумців та друзів.









Комментариев нет:

Отправить комментарий