вторник, 17 октября 2017 г.

Участь "Джерела" у Міжнародній конференції "Педагогіка Монтессорі: Освіта для Життя"

       Педагогіка видатного італійського вченого Марії Монтессорі, як справедливо стверджують, «завоювала увесь світ». У світовому педагогічному досвіді не було і немає такого органічного поєднання різних знань, як у розробленій нею технології. Своє  визнання технологія Марії  Монтессорі здобула завдяки гуманістичному підходу у вихованні і навчанні дітей, вірі у безмежні можливості розвитку дитини, опорі на її самостійність та індивідуальність.
Значне поширення методу Монтессорі  відбувається і в нашій країні. З цією метою була організована Міжнарождна конференція «Педагогіка Монтессорі: Освіта для Життя», у якій активними учасниками були і педагоги «Джерела».
  Цю міжнародну зустріч однодумців організували керівники  Всеукраїнської Асоціації  Монтессорі-вчителів (ВАМВ): Борис Жебровський та Тетяна Михальчук. Ассоціація Монтессорі-вчителів розпочала свою діяльність 20 років тому з метою популяризації педагогічної системи Марії Монтессорі  та надання всілякого сприяння впровадженню методу Монтессорі в роботу навчально-виховних закладів України.
 Для проведення конференції  були запрошені міжнародно визнані  Монтессорі-педагоги та експерти у сфері розвитку дітей:
    Марша Стенсел (США), Джині Кусак (США), Джоанна Маген (Польща)
 Елізабет Маттяйссен (Нідерланди), Вард Ван де Фяйфер (Нідерланди), Олена Науменко (Китай), Юлія Шевченко (Польща), Наталія Прибильська (Україна), Марина Родненок (Україна), Ірина Кагаловська (Україна).
      Програма конференції передбачала різноманітні заходи для адміністраторів, учителів та батьківської Монтессорі-спільноти України.

Делегати мали змогу відвідати Монтессорі-заклади та майданчики м. Києва, долучитися до дискусій, семінарів та майстер-класів, де міжнародно визнані Монтессорі-педагоги та експерти у сфері розвитку дітей здійснювали обмін думками та досвідом, обговорювали  сучасні дослідження практичного застосування методики Монтессорі вдома та в освітньо-виховних закладах.

    Ця конференція надала змогу  не тільки збагатити свої знання та розширити свою свідомість, але й подарувала   незамінну можливість ближче познайомитись з фахівцями, поринути у сферу професійного спілкування колег, знайти нових друзів та надалі з натхненням удосконалювати свою професійну діяльність.


Комментариев нет:

Отправить комментарий