понедельник, 30 января 2017 г.

Корекційні заняття психолога з дітьми з синдромом Дауна в КЗ ЗСЗШІ "Джерело" ЗОР

    Для всіх дітей розвиток – це процес росту та освоєння нових знань і умінь. З кожним днем наші вихованці, діти з синдромом Дауна, підвищують свій рівень обізнаності, свої розумові здібності, збагачують досвід міжособистісних відносин.             
        Незважаючи  на те, що діти з синдромом Дауна надзвичайно чутливі та сприйнятливі, виявляючи інтерес до спілкування з людьми, не завжди можуть розуміти власний емоційний стан /який часто зумовлений емоційною лабільністю/ та справжній стан іншої людини. А розуміння інших людей та вміння взаємодіяти з ними є невід’ємною частиною соціального розвитку. 
       З цією метою й пройшло заняття у 4-Б класі. На занятті діти за допомогою піктограм вчилися визначати свій настрій у школі, диференціювати внутрішній стан за допомогою відтінків кольору.  Діти розвивали свої комунікативні здібності: відчуття емпатії, вміння підняти другу настрій, сказати гарне добре слово, запропонувати спільну діяльність.
      Учні із задоволенням виконували різноманітні завдання. Вони передавали свої почуття, уважно прислухалися до думок психолога, грали, з інтересом співпрацювали один з одним.   
       Кожна дитина унікальна, і кожна володіє своїм потенціалом і досвідом. Наші діти збагачують свої знання і досвід. Сподіваємось що у майбутньому, розкриваючи  свої серця людям, вони  будуть відчувати  людське розуміння, любов та підтримку.


Комментариев нет:

Отправить комментарий